Van egy
hasznos tipped?

Kutyatáp és más finomságok

Napjainkban számos különböző kutyaeledel, csemege, fogtisztító közül válogathatnak a gazdik, a repertoár igen széles mind árban, mind összetételben. A minőségi kutyatáp, száraztáp drágább ugyan, de…

Keret Kutyatáp és más finomságok

Olcsó húsnak híg a leve – igaz a kutyatápokra is!

Általánosságban elmondható, hogy minél olcsóbb valami, annál silányabb a minősége. Adhatunk kedvencünknek a pár száz forintos kutyaeledelekből is, és jól is fog lakni vele egy időre – de nem biztos, hogy hosszú távon ez jó megoldás számára.

A négylábúaknak is fontos, hogy étrendjükben meglegyen minden olyan vitamin, nyomelem, ásványi anyag, ami egészségük megőrzéséhez, jó kondíciójukhoz szükséges. A legjobb kutyatáp gyártók nem csupán erre fordítanak nagy figyelmet, de a speciális élethelyzetben lévő vagy valamilyen betegségben szenvedő ebek számára is kínálnak speciális összeállítású száraztápokat és konzerveket. Így például vemhes és szoptatós szukák számára kialakított, vagy épp vesebeteg, netán egyes gabonafélékre vagy más összetevőkre allergiás állatok számára fejlesztett kutyatápok is megtalálhatók a kínálatban.

Tény, hogy a teljes értékű száraz kutyatápok összetételüktől függően a közép árkategóriától az extrémig terjedhetnek, viszont hosszabb távra ellátják a kutyusok szervezetét a megfelelő tápanyagokkal, így a négylábú később éhezik meg újra, erőnléte és egészsége pedig jó marad.

Aki pedig igazán a maximumot szeretné nyújtani kedvencének, meglepheti lazacos vagy épp bivalyhúsos ízesítésű kutyatáppal is… Bár arról nincs információnk, hogy mennyivel értékeli többre a célcsoport a csirkés, marhahúsos száraztápoknál ezeket.

Weboldal címe: kutyafalat.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZIÁLLAT TIPPEK

Szép-szép, de mennyibe is fáj?

Szép-szép, de mennyibe is fáj?

Az elején még jó ötletnek tűnt egy tengeri akvárium beszerzése mindenféle csoda halakkal, algákkal és egyéb más, „a nevüket sem tudom kiejteni” élőlényekkel. Ahogy haladtam előre az időben, egyre inkább lankadt a lelkesedésem az ügy iránt.  Az a rengeteg utánajárás és pénz!

Kutya baja se’ lesz!

Kutya baja se’ lesz!

Körbekérdeztem a kutyás ismerősöket és a „néha összefutunk sétáltatás közben” gazdikat, hogy milyen kutyaeledelt válasszak… egy cseppet sem segített. A legtöbben csak legyintettek a téma hallatán – mások csak ezt sulykolták: „Ne adj neki száraz tápot, egye azt, amit te!” – megint mások a nyers étrend kialakítását erőltették.

Ne ússzon az árral; terveztessen egyedi akváriumot!

Ne ússzon az árral; terveztessen egyedi akváriumot!

Szeretne megfelelő körülményeket biztosítani díszhalainak? Keressen fel édesvízi és/vagy tengeri akvárium készítésére vállalkozó céget, hogy halai biztos és nyugodt környezetben lubickolhassanak.

Kutyabarát kutyakozmetikus a nyerő!

Kutyabarát kutyakozmetikus a nyerő!

Aki maga is kutyatartó, kicsit más szemmel nézi az állatokat - egy kutyakozmetikus számára pedig hatalmas előny, ha saját tapasztalatokkal is rendelkezik a négylábúak gondozása terén.