Van egy
hasznos tipped?

Ne ússzon az árral; terveztessen egyedi akváriumot!

Szeretne megfelelő körülményeket biztosítani díszhalainak? Keressen fel édesvízi és/vagy tengeri akvárium készítésére vállalkozó céget, hogy halai biztos és nyugodt környezetben lubickolhassanak.

Keret Ne ússzon az árral; terveztessen egyedi akváriumot!

 Édesvízi és tengeri díszhal tartás

A legtöbb ember azért készíttet akváriumot, hogy otthonában nyugalom szigetet alakíthasson ki halainak, és egyúttal magának is. A különböző élőlények formájának és váltakozó színjátékának figyelése ugyanis bizonyítottan nyugtató, stressz oldó hatással rendelkezik. A díszhalak kiválasztása és tartása során azonban fontos bizonyos elvárásoknak megfelelnie.

Mire kell figyelnie?

Fontos utána járnia, hogy az éppen telepíteni kívánt hal fajok, hogy viselkednek egymással szemben, tudnak-e békésen együtt élni.  Célszerű olyan halakat egy helyre telepítenie, akik egy családból valók, vagy legalább valamilyen rokoni kapcsolat köti össze őket. Ez elengedhetetlen, hiszen a mindennapi, stressz mentes életük múlik ezen. 

Miután sikerült kiválasztania a szimpatikus és megfelelő halakat, fontos tisztában lennie azzal, hogy pontosan milyen igényekkel is rendelkeznek. Kulcsfontosságú, hogy milyen hőmérsékletű vízre van szükségük, mennyire fényérzékenyek, mivel táplálkoznak (ásványi anyagok, vitaminok), és milyen körülményeket biztosítson nekik. Alapvető tudásukat róluk megszerezheti akvarisztikával foglalkozó üzletekben, az interneten és egyéb szaklapokból is.

A díszhalak is egyértelműen olyan környezetben érzik a legjobban magukat, ami megfelel az igényeiknek. Érdemes tudást szereznie arról, hogy egyes fajok milyen közegeket kedvelnek. Homokot, vízi növényeket és kavicsokat minden esetben alkalmazhat. A vízszűrő elhelyezésére is fordítson nagy gondot, mert elengedhetetlen feltétele a díszhal tartásnak a tiszta víz biztosítása. Hetente legalább egyszer végezzen részleges vízcserét is.

Az akvárium készíttetését lényegesen meghatározza, hogy milyen típusú halakat kíván elhelyezni benne, illetve az is, hogy mennyit. Lényeges az is, hogy édesvízi vagy tengeri akváriumról van szó, mert mindegyik más eljárással készül (kérhető bútorba épített is). Érdemes előre egyeztetnie a gyártó céggel, hogy milyen gépészeti megoldásokat szeretne megvalósítani, és milyen kivitelezéssel oldják meg a víz állandó tisztántartását.

 

 

 

Weboldal címe: korallsziget.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZIÁLLAT TIPPEK

Szép-szép, de mennyibe is fáj?

Szép-szép, de mennyibe is fáj?

Az elején még jó ötletnek tűnt egy tengeri akvárium beszerzése mindenféle csoda halakkal, algákkal és egyéb más, „a nevüket sem tudom kiejteni” élőlényekkel. Ahogy haladtam előre az időben, egyre inkább lankadt a lelkesedésem az ügy iránt.  Az a rengeteg utánajárás és pénz!

Kutya baja se’ lesz!

Kutya baja se’ lesz!

Körbekérdeztem a kutyás ismerősöket és a „néha összefutunk sétáltatás közben” gazdikat, hogy milyen kutyaeledelt válasszak… egy cseppet sem segített. A legtöbben csak legyintettek a téma hallatán – mások csak ezt sulykolták: „Ne adj neki száraz tápot, egye azt, amit te!” – megint mások a nyers étrend kialakítását erőltették.

Kutyatáp és más finomságok

Kutyatáp és más finomságok

Napjainkban számos különböző kutyaeledel, csemege, fogtisztító közül válogathatnak a gazdik, a repertoár igen széles mind árban, mind összetételben. A minőségi kutyatáp, száraztáp drágább ugyan, de…

Kutyabarát kutyakozmetikus a nyerő!

Kutyabarát kutyakozmetikus a nyerő!

Aki maga is kutyatartó, kicsit más szemmel nézi az állatokat - egy kutyakozmetikus számára pedig hatalmas előny, ha saját tapasztalatokkal is rendelkezik a négylábúak gondozása terén.